FOURME D´AMBERT walec

Kraj pochodzenia: Francja Francja

Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane

Masa: 2,2 kg

Przydatność do spożycia: 45 dni

Ilość w opakowaniu: 2 szt.

Oryginalny francuski ser półmiękki ze szlachetną niebieską pleśnią. Charakteryzuje się intensywnie słonym i pikantnym smakiem. Idealny do serwowania na desce serów. Sprawdzi się jako nadzienie do suszonych moreli oraz składnik past koktajlowych. Znakomity dodatek do sosów, zup, tostów i tart, makaronu i sałatek. Do miękkiego sera pleśniowego Fourme D'Ambert najlepiej pasują ciężkie, czerwone wina wytrwane. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu. Ser posiada oznaczenie AOC, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Francji.

Pobierz kartę produktu