IBERICO porcja

Kraj pochodzenia: Hiszpania Hiszpania

Rodzaj mleka: kozie, owcze, krowie pasteryzowane

Masa: 150g

Przydatność do spożycia: 180 dni

Ilość w opakowaniu: 16 szt.

Iberico jest wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka od krów, kóz i owiec. Połączenie tych trzech rodzajów mleka zmienia się z sezonu na sezon w oparciu o pogodę, jednak minimalne wytyczne są ściśle przestrzegane przez produkujące mleczarnie. Minimalna mieszanka to: mleko krowie 50%, mleko kozie 30% i mleko owcze 10%.

Iberico to ziołowy ser o bardzo łagodnym smaku kozim, który miesza się z maślanym owczym mlekiem, aby uzyskać bardzo przyjemny smak i aromat. Pasta wewnętrzna ma jasnożółty biały do ​​lekko beżowego kolor i łagodny aromat. 

W Hiszpanii Iberico jest zwykle używany jako ser stołowy podawany z pastą z pigwy (membrillo), ale jest również doskonałym serem topiącym, dlatego może być stosowany w wielu przepisach.

Pobierz kartę produktu