LIMBURGER ser maziowy

Kraj pochodzenia: Niemcy Niemcy

Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane

Masa: 200 g

Przydatność do spożycia: 20 dni

Ilość w opakowaniu: 6 szt.

Doskonały, niemiecki ser maziowy o niezwykle elastycznej, sprężystej konsystencji i wyrazistym, ostrym smaku. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem, krakersami oraz jako przekąska. Łatwo się topi. Idealnie komponuje się z warzywami, owocami, rybami. Ze względu na intensywny zapach należy przechowywać go w lodówce w osobnym pojemniku. Ser maziowy Limburger w miarę upływu czasu zmienia swój zapach na bardziej intensywny i korzenny. Staje się również bardziej elastyczny, a na jego powierzchni tworzą się małe pęcherzyki. To zjawisko naturalne, typowe dla tego sera. Limburger produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 40% tłuszczu.