PAPILLON ROND DU VAL

Kraj pochodzenia: Francja Francja

Rodzaj mleka: owcze pasteryzowane

Masa: 150g

Przydatność do spożycia: 21 dni

Ilość w opakowaniu: 8 szt.

Ser Rond du Val jest serem z owczego mleka. Jest on wytwarzany w miejscowości Villefranche de Panat, w regionie Midi-Pyrénées, w południowej Francji. Przy średnim dojrzewaniu (10 dni) ma świeży zapach mleka. Porost pleśni jest mleczno-biały, miękki i elastyczny, o bardzo delikatnym i obfitym smaku. Podczas jej degustacji wyczuwalne są smaki mleka owczego i owoców.

Ser sprzedawany jest w postaci małych okrągłych krążków w elegancko zabezpieczonym, kartonowym pudełku. Jest idealnym towarzyszem orzechów (migdały, orzechy włoskie) oraz świeżych owoców takich jak truskawki. Dobrze łączy się białym winem.