SER COMTE (porcja)
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 150
Ilość w opakowaniu: 20
Tradycyjny francuski ser twardy Comte o jednolitym wyglądzie, żółtym kolorze oraz twardej, chropowatej skórce. Okres dojrzewania produktu wynosi od 10 do 16 miesięcy. Comte pokrojony w kostkę podawany jest jako przystawka lub składnik sałatek. Idealny do fondue, znakomity do zapiekanek, sufletu serowego oraz sosów. Posiada oznaczenie AOC, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Francji. Spełnia też restrykcyjne normy dotyczące samej produkcji. Produkowany z surowego mleka krowiego. Zawiera 45% tłuszczu.

Zobacz także
Zostań naszym partnerem

DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera