Kawa mrożona z mlekiem kokosowym: przepis wegański
Kawa mrożona na bazie roślinnego mleka kokosowego to idealne orzeźwienie w letni dzień. Kawa mrożone z mlekiem kokosowym to perfekcyjne połączenie rześkości i pysznego smaku. Zobacz, jak niewiele potrzebujesz, by przygotować orzeźwiający i pobudzający napój o przyjemnym i delikatnym smaku kokosowym.
Składniki
Do przygotowania roślinnej kawy mrożonej z mlekiem kokosowym będziesz potrzebować:
- Wysoką szklankę
- Garść lodu
- 110 ml mleka roślinnego kokosowego
- 130 ml mocnej kawy
- 100 ml wegańskiej śmietanki do ubijania
- Opcjonalnie syrop klonowy
Przygotowanie
Zaparz kawę i odstaw do ostygnięcia na pół godziny, jeśli możesz na ten czas do lodówki wstaw szklankę w której będziesz przygotowywać kawę mrożoną, stanie się wtedy przyjemnie zimna! Po tym czasie wrzuć kostki lodu do zimnej szklanki. Masz wtedy pewność, że lód prędko nie roztopi się w kawie mrożonej. Wlej do szklanki mleko kokosowe i zaparzoną kawę.
Do osobnej miski wlej zimną śmietankę wegańską i zacznij ubijać do powstania pianki. Na kawę mrożoną połóż śmietankę i opcjonalnie polej syropem klonowym. Pychota!
Mamy nadzieję, że nasza wegańska kawa mrożona da Ci ochłodę i energię w upalne dni. Jeśli szukasz dobrej jakości zamienników mleka i śmietanki – koniecznie sprawdź ofertę Temar i nasze produkty pochodzenia roślinnego!