20/09/2022

Jaki ser wybrać do burgerów?

Amerykańskie hamburgery to powoli klasyk i u nas! Tak wielu burgerowni ile mamy teraz, nie było nigdy wcześniej. Warto poszukać w swojej okolicy burgerowni z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest bardzo dobrej jakości mięso, oryginalne sery i świeże bułki. Drugą opcją jest przygotowanie samemu burgerów, wtedy będziemy odpowiedzialni za dobór składników, […]
Czytaj więcej
15/09/2022

Czym różni się jogurt grecki od naturalnego?

Podczas zakupów spożywczych najczęściej wybieramy pomiędzy dwoma rodzajami jogurtów: naturalnym i greckim. Niektórzy z nas pewnie zastanawiają się czy te dwa rodzaje jogurtów naprawdę różnią się od siebie czy jest to tylko chwyt marketingowy. W tym artykule porównamy jogurt grecki z jogurtem naturalnym, skupimy się głównie na składzie tych produktów. […]
Czytaj więcej
12/09/2022

Zdrowe i smaczne! – poznaj roślinne napoje Joya 


Czytaj więcej
06/09/2022

Najlepsze roślinne zamienniki mleka zwierzęcego

Czytaj więcej
25/08/2022

Jak wybrać nóż do sera?

Mamy do wyboru różne rodzaje noży. Należy pamiętać, że dany rodzaj noża jest przeznaczony do konkretnego rodzaju sera. Noże różnią się od sobie rozmiarem oraz kształtem. Wyróżniamy trzy rodzaje serów do których dobieramy noże; sery twarde, półtwarde oraz miękkie. Jak sama nazwa wskazuję, sery twarde oraz półtwarde bedą wymagać noża […]
Czytaj więcej
11/08/2022

Mleko pasteryzowane czy UHT?

Czytaj więcej
22/04/2022

Poznaj sery Snowdonia

Snowdonia Cheese Company to rodzinna firma z tradycjami, która została założona w 2001 roku. To co wyróżnia firmę na tle innych brytyjskich przedsiębiorstw zajmujących się produkcją sera to lokalizacja. Snowdnownia jest bez wątpienia jednym z najbardziej malowniczych parków narodowy w Wielkiej Brytanii, położony w północno-zachodniej części Walii. W parku narodowym […]
Czytaj więcej
23/12/2021

Iberico i pozostałe sery z mieszanek mleka

Sery z mieszanek mlek stają się coraz bardziej popularne. Sery te najczęściej są produkowane z dwóch, a czasami nawet z trzech rodzai mlek. Najpopularniejsza mieszanka to połączenie mleka krowiego z owczym, ale mleko kozie również jest dodawane. Mieszanki mleka sprawiają, że ser nabiera ciekawego smaku. Smak ten może być łagodniejszy […]
Czytaj więcej

Become our partner







    MessageContact request
    <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>Consent to data processing</a>
    PPH Temar

    spółka z o.o.,
    Spółka komandytowa

    info@temar.pl
    www.swiat-serow.pl

    central

    Tartaczna 34,
    40-479 Katowice

    phone +48 32 351 31 60
    fax +48 32 450 2700

    Warsaw branch

    Prymasa tysiąclecia 62
    01-424 warszawa

    phone +48 22 837 93 13
    fax +48 22 380 16 78

    Sales manager south

    MARIOLA CZERWIK
    phone +48 695 230 748

    central:
    phone +48 605 595 673

    Sales manager north

    P. O.
    DOROTA MOSAKOWSKA
    phone +48 609 189 430

    central:
    phone +48 693 550 060

    EUROPEAN CHEESE DISTRIBUTOR / DAIRY DISTRIBUTOR / CHEESE DISTRIBUTOR / EUROPEAN PRODUCTS / EUROPEAN DAIRY / DAIRY EXPORTS / ITALIAN CHEESES / FRENCH CHEESES SPANISH CHEESES / CHEESES FOR THE GASTRONOMIC INDUSTRY