09/05/2023

Jakie rodzaje serów pleśniowych wyróżniamy?

Smak serów pleśniowych bez wątpienia należy do najciekawszych, które dane jest nam próbować! Dodatkowo każdy z serów pleśniowych charakteryzuje się inną, wyjątkową nutą. Jest wiele krajów o długiej historii wyrabiania serów pleśniowych, jednak aktualnie największymi producentami tego gatunku sera jest Francja i Włochy. Generalnie, wyróżnia się dwa rodzaje serów pleśniowych: […]
Czytaj więcej
25/04/2023

Czym jest antipasti? Poznaj popularne włoskie przystawki!

Najbardziej charakterystyczną cechą kuchni włoskiej są przystawki znane jako antipasti. Tradycyjnie podawane na początku posiłku, przystawki mogą przybierać różne formy i składać się z różnego rodzaju potraw, w zależności od regionu Włoch. Antipasti podawane są w małych porcjach, na jeden gryz! Biesiada z przyjaciółmi przy muzyce i pysznych, włoskich przystawkach […]
Czytaj więcej
21/02/2023

3 powody, dla których warto pić napoje roślinne!

Czytaj więcej
13/02/2023

Zdrowy deser z jogurtu greckiego – przepis

Czytaj więcej
20/09/2022

Jaki ser wybrać do burgerów?

Amerykańskie hamburgery to powoli klasyk i u nas! Tak wielu burgerowni ile mamy teraz, nie było nigdy wcześniej. Warto poszukać w swojej okolicy burgerowni z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest bardzo dobrej jakości mięso, oryginalne sery i świeże bułki. Drugą opcją jest przygotowanie samemu burgerów, wtedy będziemy odpowiedzialni za dobór składników, […]
Czytaj więcej
15/09/2022

Czym różni się jogurt grecki od naturalnego?

Czytaj więcej
12/09/2022

Zdrowe i smaczne! – poznaj roślinne napoje Joya 



Marka Joya powstała w 2002 roku, swoją nazwę zawdzięcza połączeniem słów „enjoy” i „soya”
. Dziś może nas zaskoczyć nie tylko produktami sojowymi, ale bogatą ofertą roślinnych produktów mlecznych. Takich jak owies, ryż, kokos i migdał. 
Troszcząc się o zdrowie każdej osoby i dbając o naszą planetę, Joya dobiera najlepsze wyłącznie […]
Czytaj więcej
06/09/2022

Najlepsze roślinne zamienniki mleka zwierzęcego

Na rynku znajdziemy wiele zamienników mleka zwierzęcego. Są one najczęściej wybierane przez osoby na diecie roślinnej lub osoby z nietolerancją laktozy. Napoje roślinne zyskują na popularności i zastępują mleko w wypiekach, w kawie oraz w codziennych potrawach. Istnieje wiele zamienników mleka, produkowanych na bazie migdałów, soji, kokosa lub ryżu. Na […]
Czytaj więcej