Kawa mrożona z mlekiem kokosowym: przepis wegański

Kawa mrożona na bazie roślinnego mleka kokosowego to idealne orzeźwienie w letni dzień. Kawa mrożone z mlekiem kokosowym to perfekcyjne połączenie rześkości i pysznego smaku. Zobacz, jak niewiele potrzebujesz, by przygotować orzeźwiający i pobudzający napój o przyjemnym i delikatnym smaku kokosowym.

kawa mrożona

Składniki

Do przygotowania roślinnej kawy mrożonej z mlekiem kokosowym będziesz potrzebować:

Przygotowanie

Zaparz kawę i odstaw do ostygnięcia na pół godziny, jeśli możesz na ten czas do lodówki wstaw szklankę w której będziesz przygotowywać kawę mrożoną, stanie się wtedy przyjemnie zimna! Po tym czasie wrzuć kostki lodu do zimnej szklanki. Masz wtedy pewność, że lód prędko nie roztopi się w kawie mrożonej. Wlej do szklanki mleko kokosowe i zaparzoną kawę.

Do osobnej miski wlej zimną śmietankę wegańską i zacznij ubijać do powstania pianki. Na kawę mrożoną połóż śmietankę i opcjonalnie polej syropem klonowym. Pychota!

Mamy nadzieję, że nasza wegańska kawa mrożona da Ci ochłodę i energię w upalne dni. Jeśli szukasz dobrej jakości zamienników mleka i śmietanki – koniecznie sprawdź ofertę Temar i nasze produkty pochodzenia roślinnego!

 


Może zainteresuje Cię także:

Zdrowe i smaczne! – poznaj roślinne napoje Joya