Wyszukaj według kategorii
QUESO DE OVEJA
Kraj pochodzenia: HiszpaniaRodzaj mleka: owcze surowe
Masa: 100G
Ilość w opakowaniu: 12
Queso de Oveja to hiszpański ser twardy wytwarzany z surowego mleka owczego. Produkt ten charakteryzuje się soczystością i wyrazistym smakiem, jest nieco maślany i ma ziarnistą konsystencję. Inną wyjątkową cechą, na którą warto zwrócić uwagę jest to, że ser owczy pozostawiony w temperaturze pokojowej przez długi czas będzie wyraźnie się pocił. Wynika to z dużej zawartości tłuszczu w mleku. Queso de Oveja to ważny składnik deski serowej, świetny dodatek do sałatek. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem. Najlepiej komponuje się z winem białym lub wytrawnym różowym.
SER GRATINO (tarty)
SER MIMOLETTE “FRICO” (kula)
OCCELLI AL BAROLO porcja
WYYNGARD AFFINE TRUFFLE
ROLADA OWCZA PLEŚNIOWA
SER MAASDAM blok 1,5 kg
SER MANCHEGO (1/2 kręgu)
SER ROUGETTE klinek
SER PARMIGIANO REGGIANO 60 g (tarty)
ROLADA KOZIA PLEŚNIOWA MEELANIA 1KG