Wyszukaj według kategorii
SER RACLETTE (krąg)
Kraj pochodzenia: Francja
Masa: 7 kg
Przydatność do spożycia: 30
Ilość w opakowaniu: 1
Oryginalny francuski ser półtwardy o wyrazistym smaku. Drugi po fondue najbardziej popularny przysmak w Szwajcarii. Jego miąższ ma kolor kości słoniowej, jest pokryty jasną, pomarańczowo-brązową skórką. Raclette można podawać z warzywami, wędlinami, mięsem, ziemniakami, rybą i przyprawami. Skomponowane według indywidualnych preferencji danie należy zapiec na patelni lub w piekarniku. Do potraw z serem Raclette polecane jest czerwone wino lub ziołowy sznaps. Ser wytwarzany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego.
						
									SER MAASDAM “FRICO” (1/4 kręgu)								
									SER MIMOLETTE (plastry)								
									SER MAASDAM blok 3 kg								
									SER SNOWDONIA CHEDDAR BLACK BOMBER								
									SER IBERICO (porcja)								
									SER CANTOREL GEANT								
									GRAND Rokiskio 1,65kg 12-miesięcy								
									SER KOZI MEELANIA (PORCJA)								
									SER FOURME D´AMBERT (porcja)								
									SER WYKE CHEDDAR MILD