SER RACLETTE (krąg)
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 6,7 kg
Przydatność do spożycia: 18
Ilość w opakowaniu: 1
Oryginalny francuski ser półtwardy o wyrazistym smaku. Drugi po fondue najbardziej popularny przysmak w Szwajcarii. Jego miąższ ma kolor kości słoniowej, jest pokryty jasną, pomarańczowo-brązową skórką. Raclette można podawać z warzywami, wędlinami, mięsem, ziemniakami, rybą i przyprawami. Skomponowane według indywidualnych preferencji danie należy zapiec na patelni lub w piekarniku. Do potraw z serem Raclette polecane jest czerwone wino lub ziołowy sznaps. Ser wytwarzany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 48% tłuszczu.

Zobacz także
Zostań naszym partnerem

DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera