Wyszukaj według kategorii
SER HOTOS MANOURI PDO (porcja)
Kraj pochodzenia: Grecja
Rodzaj mleka: owcze i kozie pasteryzowane
Masa: 200 g
Przydatność do spożycia: 120
Ilość w opakowaniu: 12
Manouri to owczo-kozi ser grecki o kremowo-białej barwie, fakturą przypominającą sernik, bez skórki.
Charakteryzuje się świeżym i łagodnym, mlecznym smakiem o lekko cytrusowej nucie. Ser grecki Manouri łatwo się roztapia. To świetna niskotłuszczowa alternatywa dla jogurtu greckiego. Wykorzystywany do wypieku ciast, takich jak spanakopita lub, po skropieniu miodem, do spożywania na śniadanie.
Doskonały do deserów, sałatek, zapiekania, gotowania i pieczenia. Można podawać go jako przekąskę, z dodatkiem dżemu. Ser Manouri opiera się na recepturze serów Feta. Produkowany jest z mleka owczego i koziego.
SER MOZZARELLA (w solance)
SER DANISH WHITE Z TŁUSZCZEM ROŚLINNYM (dodatek do sałatek)
MOZZARELLA Michelangelo (w solance)
SER BAŁKAŃSKI (z mleka koziego)
SER PANEER
SER BAŁKAŃSKI (z mleka krowiego)
SER MOZZARELLA MINI (w solance)
Mozzarella di bufala 100g (w solance)
SER MOZZARELLA (w solance)
SER MOZZARELLA (w solance)