Roślinna rewolucja

Dynia: przepisy wegańskie

Dynia to jesienny skarb o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Dynia jest wspaniałym dodatkiem do makaronów, risotto, zup typu krem czy jako dodatek do sałatek. Oprócz wartości smakowych, dynia ma także w sobie dużą dawkę zdrowia! A jesień to najlepszy czas na przyrządzenie pysznych i aromatycznych potraw z dynią. Sprawdź nasze trzy pomysły na wegańskie potrawy […]

Czytaj więcej

Przepis na wegański gulasz z ciecierzycą

Aromatyczny gulasz jest zawsze dobrym pomysłem na obiad! Tylko pare składników, a sukces potrawy jest niemalże pewny. Jeśli lubimy wegański gulasz na ostro, nie może w nim zabraknąć papryczki chilli. A dla tych, którzy lubią łagodne nuty w zupełności wystarczy dodatek papryki wędzonej. Poznaj nasz przepis na wegański gulasz z ciecierzycą, papryką i ziemniakami. Do […]

Czytaj więcej

Co to jest tofu, jak smakuje i jakie ma właściwości?

Wielu zadaje sobie pytanie, „Co to jest tofu?”. Otóż tofu jest częstym składnikiem wegańskiej kuchni. Podstawowa informacja jaką wiemy o tofu, to fakt że pochodzi z soi. Jednak co więcej możemy o nim powiedzieć? A w tym artykule dowiesz się więcej o sposobie powstawania tofu i o jego właściwościach. Produkcja tofu Tofu jest wytwarzane z […]

Czytaj więcej