Wyszukaj według kategorii
Burrata di bufala 125g (w solance)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: bawole
Masa: 125g
Przydatność do spożycia: 12 dni
Ilość w opakowaniu: 12 sztuk
Burrata w wyjątkowej odsłonie: z mleka bawolego, to oryginalny włoski ser świeży w solance w postaci elastycznego woreczka z Mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków wspomnianej już Mozzarelli oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa zawartość leniwie wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Burrata często nazywana jest „młodszą siostrą” Mozzarelli. Produkowana jest z pasteryzowanego mleka bawolego, przez co charakteryzuje się połączeniem lekko słodkiego, ale i łagodnie kwaskowego smaku. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
SER RONDIN ROLADA KOZIA NATURALNA (blister)
Mozzarella Fior di Latte
SER MICHELANGELO MASCARPONE
SER HOTOS FETA GRECKA PDO
SER HOTOS FETA GRECKA PDO
SER MICHELANGELO MOZZARELLA DI BUFALA (w solance)
RICOTTA MICHELANGELO
Burrata z truflami 100g (w solance)
SER MASCARPONE E´PIU
SER RICOTTA (owcza)