Wyszukaj według kategorii
Burrata di bufala 125g (w solance)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: bawole
Masa: 125g
Przydatność do spożycia: 12 dni
Ilość w opakowaniu: 12 sztuk
Burrata w wyjątkowej odsłonie: z mleka bawolego, to oryginalny włoski ser świeży w solance w postaci elastycznego woreczka z Mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków wspomnianej już Mozzarelli oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa zawartość leniwie wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Burrata często nazywana jest „młodszą siostrą” Mozzarelli. Produkowana jest z pasteryzowanego mleka bawolego, przez co charakteryzuje się połączeniem lekko słodkiego, ale i łagodnie kwaskowego smaku. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
![Burrata di bufala 125g (w solance)](https://temar.pl/wp-content/uploads/2023/02/Burrata-di-bufala-con-panna-125g_zm.png)