SER MICHELANGELO BURRATA

Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 120 g
Przydatność do spożycia: 8
Ilość w opakowaniu: 10

Oryginalny włoski ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku w postaci elastycznego woreczka z mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków (także mozzarelli) oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa, słodkawa zawartość powolutku, jakby leniwie, wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Burrata często nazywana jest „młodszą siostrą” Mozzarelli. Produkowana z mleka krowiego pasteryzowanego. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.



Pobierz kartę produktu
SER MICHELANGELO BURRATA

Zobacz także

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera