Wyszukaj według kategorii
Burrata di bufala 125g wędzona
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: bawole
Masa: 125g
Przydatność do spożycia: 12 dni
Ilość w opakowaniu: 12 sztuk
Ser Burrata di bufala affumicata to naturalnie wędzony włoski ser z mleka czarnych bawolic. Przysmak ten podawany jest w charakterystycznej postaci woreczka z Mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką strzępek wspomnianego świeżego sera oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa zawartość leniwie wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Charakteryzuje się połączeniem lekko słodkiego, ale i łagodnie kwaskowego smaku właściwego dla bawolego mleka. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: świetnie smakuje ze świeżą lub lekko podwędzaną rybą, a także z konfiturami i wyrazistymi dżemami. Jest też idealnym dopełnieniem pizzy oraz sałatek.
SER MOZZARELLA (w solance)
SER HOTOS MANOURI PDO (porcja)
SER KOZI BUCHETTE ROLADKA NATULARNA (blister)
SER RICOTTA
SER HOTOS FETA GRECKA PDO (kostki w solance)
SER RICOTTA
SIRTAKIS SER SAŁATKOWY TYPU GRECKIEGO (plaster)
SIRTAKIS SER SAŁATKOWY W OLEJU Z PRZYPRAWAMI (kostki)
SER RONDIN ROLADA KOZIA NATURALNA (blister)
SER MASCARPONE E´PIU