Wyszukaj według kategorii
SER RACLETTE (plastry)
Kraj pochodzenia: Francja![](https://temar.pl/wp-content/uploads/2021/01/fr-flaga.png)
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 200 g
Przydatność do spożycia: 22
Ilość w opakowaniu: 8
Oryginalny francuski ser półtwardy o wyrazistym smaku. Drugi po fondue najbardziej popularny przysmak w Szwajcarii. Jego miąższ ma kolor kości słoniowej, jest pokryty jasną, pomarańczowo-brązową skórką. Raclette można podawać z warzywami, wędlinami, mięsem, ziemniakami, rybą i przyprawami. Skomponowane według indywidualnych preferencji danie należy zapiec na patelni lub w piekarniku. Do potraw z serem Raclette polecane jest czerwone wino lub ziołowy sznaps. Ser wytwarzany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 48% tłuszczu.
![SER RACLETTE (plastry)](https://temar.pl/wp-content/uploads/2021/01/RACLETTE-plastry-200g_v01_zm.png)