Wyszukaj według kategorii
SER CHEDDAR RED MILD
Kraj pochodzenia: IrlandiaRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 180
Ilość w opakowaniu: 12
Aromatu sera Cheddar nie da się pomylić z żadnym innych. Ten twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający, słynie z mocno serowego, słonego smaku, w którym wyczuwalne są mleczne nuty. Produkowany według tradycyjnej receptury powstałej na wsi Cheddar w hrabstwie Somerset, produkt należy do najbardziej emblematycznych angielskich gatunków. Sprawdza się w daniach gorących takich jak zapiekanki, również w sosach, ale także na deskach serów.
Cheddar to ser, który ma długą historię. Podobno mieszkańcy miasteczka Cheddar w hrabstwie Somerset produkowali go już od 12-go wieku. Nazwa pochodzi od ukształtowania doliny znajdującej się w pobliżu. Ser cheddar został uznany za produkt narodowy w wieku XVI. Jest to ser, który jest dziś uważany za jeden z najbardziej charakterystycznych gatunków serów angielskich. Jest częścią wielu tradycyjnych potraw angielskich, takich jak “bubble and squeak” i “toad in the hole”. Może również być stosowany jako przyprawa do mięsa i warzyw. Ser cheddar jest jednym z najbardziej popularnych serów w Wielkiej Brytanii, dlatego też znajdziemy go w każdym sklepie spożywczym. Jest to idealny ser do codziennego jedzenia i do przygotowywania wykwintnych potraw.
SER OWCZY PUR BREBIS
SER NIEMIECKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
SER CAMBOZOLA BLACK
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE
SER OWCZY ROLADA PLEŚNIOWA
SER ROUGETTE klinek
SER GOUDA RED PESTO
SER KOZI MEELANIA (FRESH PACK)
SER GORGONZOLA DOLCE
SER TRICOLORE