Wyszukaj według kategorii
SER CAMBOZOLA BLACK
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 130 g
Przydatność do spożycia: 21 dni
Ser Cambozola Black Label to dojrzewający ser miękki o delikatnie ostrym aromacie i wspaniałej kremowej konsystencji. Naturalna szara pleśń widoczna na skórce, drobne niebieskie żyłki wewnątrz oraz staranne dojrzewanie w niskiej temperaturze czynią ser absolutnie wyjątkowym. Idealny do sałatek, kanapek, dań na zimno i na gorąco. Do sera pleśniowego Cambozola najlepiej pasują wina białe. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Dojrzewa w niskiej temperaturze przez 4 tygodnie. Zawiera 70% tłuszczu.
Dlaczego warto jeść sery pleśniowe?
Sery pleśniowe są doskonałym źródłem białka, witamin i minerałów. Zawierają one witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, który jest niezbędny do zdrowego funkcjonowania organizmu. Ponadto, sery pleśniowe zawierają duże ilości wapnia, który wzmacnia kości i zęby. Są one także bogate w witaminę A, która jest niezbędna do utrzymania zdrowia oczu. Sery pleśniowe są również dobrym źródłem żelaza, co oznacza, że mogą pomóc w utrzymaniu właściwego poziomu hemoglobiny we krwi. Co więcej, sery pleśniowe są bogate w przeciwutleniacze, które chronią organizm przed szkodliwymi wolnymi rodnikami.
Serdecznie zachęcamy do wypróbowania wyjątkowego produktu, jakim jest ser Cambozola Black Label.
SER OWCZY PUR BREBIS
SER KROWI FOURME D’AMBERT
SER BRIE
SER WENSLEYDALE Z ŻURAWINĄ
PROVOLONE PICCANTE
QUESO DE OVEJA
BLACK LEMON
SER NIEMIECKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
SER GORGONZOLA DOLCE
SER WENSYLEYDALE Z MANGO I IMBIREM