SER ROUGETTE klinek

Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 130
Ilość w opakowaniu: 12

Rougette to ser dla miłośników wyrazistych aromatów. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego. Wyróżnia go porost szlachetnej różowej pleśni, którą zawdzięcza ekstraktowi z papryki. Twardsza pleśniowa skórka skrywa bardzo kremowy miąższ w złotożółtym odcieniu. Smak sera Rougette wyróżnia się pikantnym aromatem pleśniowym i słodkim posmakiem. To idealny składnik deski serów, który wspaniale komponuje się z owocami – zwłaszcza winogronami i gruszkami.



Pobierz kartę produktu
SER ROUGETTE klinek

Zobacz także

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera