Wyszukaj według kategorii

Filtruj

SER CHEDDAR RED MILD

Kraj pochodzenia: Irlandia
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 180
Ilość w opakowaniu: 12

Aromatu sera Cheddar nie da się pomylić z żadnym innych. Ten twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający, słynie z mocno serowego, słonego smaku, w którym wyczuwalne są mleczne nuty. Produkowany według tradycyjnej receptury powstałej na wsi Cheddar w hrabstwie Somerset, produkt należy do najbardziej emblematycznych angielskich gatunków. Sprawdza się w daniach gorących takich jak zapiekanki, również w sosach, ale także na deskach serów.

Cheddar to ser, który ma długą historię. Podobno mieszkańcy miasteczka Cheddar w hrabstwie Somerset produkowali go już od 12-go wieku. Nazwa pochodzi od ukształtowania doliny znajdującej się w pobliżu. Ser cheddar został uznany za produkt narodowy w wieku XVI. Jest to ser, który jest dziś uważany za jeden z najbardziej charakterystycznych gatunków serów angielskich. Jest częścią wielu tradycyjnych potraw angielskich, takich jak “bubble and squeak” i “toad in the hole”. Może również być stosowany jako przyprawa do mięsa i warzyw. Ser cheddar jest jednym z najbardziej popularnych serów w Wielkiej Brytanii, dlatego też znajdziemy go w każdym sklepie spożywczym. Jest to idealny ser do codziennego jedzenia i do przygotowywania wykwintnych potraw.



Pobierz kartę produktu
SER CHEDDAR RED MILD

Zobacz także