Wyszukaj według kategorii
SER DORBLU
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 100 g
Przydatność do spożycia: 25 dni
Dorblu to ser o kremowej konsystencji z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni, która nadaje mu lekko pikantny smak. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego, a swoją wyjątkową formę zyskuje dzięki kulturom Penicillium roqueforti. Miękka konsystencja ułatwia wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Ser ten świetnie sprawdza się jako dominujący składnik potraw – sałatek, farszów do ravioli, wypieków, past. Podaje się go także na desce serów. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Zawiera minimum 50 % tłuszczu w suchej masie.
SER MAASDAM
SER DIPLOMAT ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM
SER WENSLEYDALE Z CZEKOLADĄ I POMARAŃCZĄ
SER CAMBOZOLA Z CZOSNKIEM
PROVOLONE PICCANTE
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE
SER CHEDDAR RED MILD
SER DIPLOMAT Z ZIELONYM PIEPRZEM
BLACK LEMON
SER KOZI Z ZIOŁAMI