SER BRIE

Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 200

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych na rynku międzynarodowym serów francuskich. Brie to nieco łagodniejsza alternatywa dla Camemberta, charakteryzująca się subtelnym smakiem. Jego skórka z porostem białej szlachetnej pleśni skrywa miękkie, kremowe wnętrze. Brie Ermitage powstaje z wykorzystaniem pasteryzowanego mleka krowiego i zawiera 60% tłuszczu. Znakomicie sprawdza się jako składnik deski serów, jak również zapiekanek, kanapek czy sałatek.



Pobierz kartę produktu
SER BRIE

Zobacz także

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera