Wyszukaj według kategorii
SER GOUDA GREEN PESTO
Kraj pochodzenia: NiderlandyRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 160
Ilość w opakowaniu: 13
Prezentowany produkt to oryginalny holenderski ser gouda – ser półtwardy o wyjątkowym smaku bazylii i czosnku. Historia tego rodzaju serów sięga XII wieku. Z początku wyłączne prawa do produkcji mieli rolnicy z okolicy holenderskiego miasta Gouda. Orzechowy aromat oraz łagodny, śmietankowy, lekko słony smak podbił serca ludzi na całym świecie. Obecnie ser gouda produkuje się w wielu krajach na całym globie. Nazwa odnosi się do sposobu produkcji, a nie do konkretnego produktu. Sery gouda wytwarza się przez dodanie do mleka podpuszczki, rozdrabnianie i prasowanie. Ostatnim etapem produkcji jest leżakowanie przez co najmniej 6 tygodni.
Ser Gouda z bazylią wyróżnia się przyjemnym dla oka, bardzo intensywnym odcieniem zieleni. Polecany do gorących dań smażonych i zapiekanych. Podawany na desce serów. Doskonały składnik sałatek, kanapek, past serowych. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu.