Wyszukaj według kategorii
SER MOZZARELLA (w solance)
Kraj pochodzenia: NiemcyRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 125 g
Przydatność do spożycia: 18
Ilość w opakowaniu: 20
Ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku i elastycznej, zwartej konsystencji. Mozzarella w solance jest doskonałym składnikiem sałatek. Jej smak doskonale komponuje się z oliwą z oliwek i octem balsamicznym oraz świeżą bazylią. Ser produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 45% tłuszczu. To doskonały składnik różnych sałatek, a także pizzy. Mozzarella równie świetnie sprawdzi się przy przygotowaniu lasagne, makaronów czy kanapek. Możesz także postawić na sprawdzony minimalizm i podać Caprese – ułożone na przemian plastry mozzarelli i pomidora, polane sosem z oliwy, przyprawione pieprzem oraz listkami świeżej bazylii.