SER RICOTTA (owcza)

Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 3,8 kg
Przydatność do spożycia: 70
Ilość w opakowaniu: 2

Ricotta jest serem krótko dojrzewającym (10-30 dni), zazwyczaj koloru białego lub kości słoniowej o dość zwartej konsystencji.

Ser ricotta  jest wykorzystywany głównie do posypywania dań z makaronem. Ilość przepisów jest naprawdę nieograniczona: z warzywami, bazylią, szynką, bekonem i innymi składnikami. Doskonale nadaje się również do przygotowania zapiekanek.



Pobierz kartę produktu
SER RICOTTA (owcza)

Zobacz także

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera