Wyszukaj według kategorii
SER PARMIGIANO REGGIANO 12-miesięczny 60 g (tarty)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: krowie surowe
Masa: 60 g
Przydatność do spożycia: 42
Ilość w opakowaniu: 10
Oryginalny włoski ser twardy, świeżo tarty, dojrzewający 12 miesięcy. Charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem. Od wieków wytwarzany jest zgodnie z tradycyjną, ściśle przestrzeganą recepturą. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Włoch (w tym przypadku to: Parma, Reggio Emilia, Bolonia, Modena, Mantua). Ser tarty Parmigiano Reggiano jest doskonałym dodatkiem do dań zapiekanych, zup i sałatek.
Ser Parmareggio jest dostępny w wygodnych saszetkach z zamkiem błyskawicznym w technologii Doypack.