Wyszukaj według kategorii
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 400 g
Przydatność do spożycia: 21
Ilość w opakowaniu: 8
Pysznym sekretem tego popularnego klasyka są wysokiej jakości kultury bakterii zawarte w mleku, które podczas dojrzewania tworzą delikatne ziarna przerostu pleśni w kremowej konsystencji. Cambozola to wyjątkowy ser charakteryzujący się nie tylko przerostem niebieskiej pleśni, ale i porostem białej pleśni, którą można zaobserwować w postaci białego meszku widocznego na skórce. Inspirujące połączenie naturalnego kremowego smaku z pikantną nutą, właściwą dla niebieskiej pleśni sprawdza się jako dodatek do sałatek, dań na zimno i na gorąco. Ser ten doskonale sprawdzi się na kanapce jak i na desce serów. Do sera pleśniowego Cambozola najlepiej pasują wina białe. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 70% tłuszczu.
SER DANISH BLUE CHEESE (krąg)
SER CAMBOZOLA BLACK (tort)
SER GORGONZOLA DOLCE GRAN RISERVA LEONARDI (krąg)
SER DORBLU 100g
SER IGOR GORGONZOLA DOLCE (porcja)
SER DORBLU (1/2 kręgu)
SER MONTAGNOLO (tort)
SER IGOR GORGONZOLA DOLCE (krąg 1/4)
DOR BLU GRAND NOIR W WOSKU 2,5KG
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (porcja)