SER DORBLU 100g

Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 100 g
Przydatność do spożycia: 33 dni
Ilość w opakowaniu: 12

Dorblu to ser o kremowej konsystencji z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni, która nadaje mu lekko pikantny smak. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego, a swoją wyjątkową formę zyskuje dzięki kulturom Penicillium roqueforti. Miękka konsystencja ułatwia wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Ser ten świetnie sprawdza się jako dominujący składnik potraw – sałatek, farszów do ravioli, wypieków, past. Podaje się go także na desce serów. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Zawiera minimum 50 % tłuszczu w suchej masie.



Pobierz kartę produktu
SER DORBLU 100g

Zobacz także