Wyszukaj według kategorii
SER DORBLU (blok)
Kraj pochodzenia: Niemcy![](https://temar.pl/wp-content/uploads/2020/12/flag-de.png)
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 3 kg
Przydatność do spożycia: 45 dni
Ilość w opakowaniu: 2
Dorblu to ser o kremowej konsystencji z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni, która nadaje mu lekko pikantny smak. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego, a swoją wyjątkową formę zyskuje dzięki kulturom Penicillium roqueforti. Miękka konsystencja ułatwia wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Ser ten świetnie sprawdza się jako dominujący składnik potraw – sałatek, farszów do ravioli, wypieków, past. Podaje się go także na desce serów. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Zawiera minimum 50 % tłuszczu w suchej masie.
![SER DORBLU (blok)](https://temar.pl/wp-content/uploads/2021/01/DOR-BLU-blok-3kg_v01_zm.png)