Wyszukaj według kategorii
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 400 g
Przydatność do spożycia: 21
Ilość w opakowaniu: 8
Pysznym sekretem tego popularnego klasyka są wysokiej jakości kultury bakterii zawarte w mleku, które podczas dojrzewania tworzą delikatne ziarna przerostu pleśni w kremowej konsystencji. Cambozola to wyjątkowy ser charakteryzujący się nie tylko przerostem niebieskiej pleśni, ale i porostem białej pleśni, którą można zaobserwować w postaci białego meszku widocznego na skórce. Inspirujące połączenie naturalnego kremowego smaku z pikantną nutą, właściwą dla niebieskiej pleśni sprawdza się jako dodatek do sałatek, dań na zimno i na gorąco. Ser ten doskonale sprawdzi się na kanapce jak i na desce serów. Do sera pleśniowego Cambozola najlepiej pasują wina białe. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 70% tłuszczu.
SER DORBLU (blok)
SER GORGONZOLA DOLCE (porcja)
SER CAMBOZOLA BLACK (tort)
SER DANISH BLUE CHEESE (porcja)
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE (blok)
SER FOURME D´AMBERT (walec)
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE (tort)
SER ROQUEFORT PAPILLON BLACK LABEL (krąg 1/2)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (porcja)
SER MONTAGNOLO (tort)