Wyszukaj według kategorii
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 400 g
Przydatność do spożycia: 21
Ilość w opakowaniu: 8
Pysznym sekretem tego popularnego klasyka są wysokiej jakości kultury bakterii zawarte w mleku, które podczas dojrzewania tworzą delikatne ziarna przerostu pleśni w kremowej konsystencji. Cambozola to wyjątkowy ser charakteryzujący się nie tylko przerostem niebieskiej pleśni, ale i porostem białej pleśni, którą można zaobserwować w postaci białego meszku widocznego na skórce. Inspirujące połączenie naturalnego kremowego smaku z pikantną nutą, właściwą dla niebieskiej pleśni sprawdza się jako dodatek do sałatek, dań na zimno i na gorąco. Ser ten doskonale sprawdzi się na kanapce jak i na desce serów. Do sera pleśniowego Cambozola najlepiej pasują wina białe. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 70% tłuszczu.
SER FOURME D´AMBERT (porcja)
SER ROQUEFORT PAPILLON RED LABEL (porcja)
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE (blok)
SER DANISH BLUE CHEESE (porcja)
SER IGOR GORGONZOLA PICCANTE (porcja)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (porcja)
SER CAMBOZOLA BLACK (tort)
SER DORBLU 100g
SER KOZI z niebieską pleśnią BLU DI CAPRA
SER GORGONZOLA DOLCE GRAN RISERVA LEONARDI (krąg)