Wyszukaj według kategorii
SER ROQUEFORT PAPILLON RED LABEL (porcja)
Kraj pochodzenia: Francja![](https://temar.pl/wp-content/uploads/2021/01/fr-flaga.png)
Rodzaj mleka: owcze surowe
Masa: 100 g
Przydatność do spożycia: 64
Ilość w opakowaniu: 12
Jeden z najstarszych francuskich serów wytwarzanych wyłącznie z mleka owiec rasy Lacaune, które pasą się na olbrzymim płaskowyżu w Aveyron. Smak jest złożony, kremowy i miękki dzięki procesowi dojrzewania, który jest obecnie wytwarzany w tych samych naturalnych jaskiniach wioski przez co najmniej 4 miesiące. “Roquefort Papillon” to najbardziej znany Roquefort o pełnym aromacie, który charakteryzuje się dużą intensywnością penicillium roqueforti.
![SER ROQUEFORT PAPILLON RED LABEL (porcja)](https://temar.pl/wp-content/uploads/2021/01/ROQUEFORT-PAPILLON-RED-LABEL-porcja-100g.png)