SER RICOTTA SALATA

Kraj pochodzenia: Włochy
Rodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 160
Ilość w opakowaniu: 12

Ser z serwatki z pasteryzowanego mleka owczego. Choć powstaje na bazie świeżej zasolonej ricotty, ma zupełnie inną konsystencję – twardą i zbitą. To wynik kilkutygodniowego dojrzewania, który nadaje serowi charakteru. W kuchni sycylijskiej ricotta salata jest standardowym składnikiem, wykorzystywanym w klasycznym przepisie na pasta alla norma. Ricotta salata to ser, którego często dodaje się również do sałatek. Ze względu na fakt, że się nie roztapia, serwuje się go poprzez ścieranie płatami na gotowe danie.



Pobierz kartę produktu

Przepisy z tym produktem

Zobacz także

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    PPH Temar

    spółka z o.o.,
    Spółka komandytowa

    info@temar.pl
    www.swiat-serow.pl

    Centrala

    Tartaczna 34,
    40-479 Katowice

    tel. +48 32 351 31 60
    fax +48 32 450 2700

    Oddział Warszawa

    Prymasa tysiąclecia 62
    01-424 warszawa

    tel. +48 22 837 93 13
    fax +48 22 380 16 78

    KIEROWNIK SPRZEDAŻY POŁUDNIE

    AGNIESZKA SZEWIOR
    tel. +48 605 595 743

    centrala:
    tel. +48 605 595 673

    KIEROWNIK SPRZEDAŻY PÓŁNOC

    PIOTR POLITOWSKI
    tel. +48 605 595 637

    centrala:
    tel. +48 693 550 060

    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera