Wyszukaj według kategorii

Filtruj

Sery holenderskie, czyli najpopularniejsze sery żółte

Holenderscy rolnicy od przeszło 500 lat produkują sery, które podbijają cały świat. Najpopularniejsze rodzaje serów żółtych, które spotykamy w niemal każdym sklepie, pochodzą właśnie z Holandii. Trudno znaleźć kogoś, kto nigdy nie próbował serów takich jak: Gouda czy Maasdam. Jeśli chcesz spróbować charakterystycznych smaków holenderskich, zapraszamy do degustacji produktów z naszego sklepu internetowego!

Gouda

Ser krowi, pochodzący od miejscowości o tej samej nazwie. Ma żółtawą barwę, słodkawy smak i walcowaty kształt.

Maasdam

Jest stosunkowo młodym serem – początki jego receptury sięgają lat 90. XX wieku. Jest to ser pełnotłusty, który docenia się za kremowy, łagodny smak.

Mimolette

To ser półtwardy z mleka krowiego, który wyróżnia się niezwykle intensywną, pomarańczową barwą. Ma łagodny smak i owocowy aromat.

Chevrette

Półtwardy ser kozi o delikatnym smaku. Doskonale sprawdzi się w przypadku alergików.

Wszystkie wymienione powyżej sery holenderskie dostępne są w naszym internetowym sklepie – zapraszamy do degustacji!

Zobacz także

Become our partner







    MessageContact request
    <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>Consent to data processing</a>
    PPH Temar

    spółka z o.o.,
    Spółka komandytowa

    info@temar.pl
    www.swiat-serow.pl

    central

    Tartaczna 34,
    40-479 Katowice

    phone +48 32 351 31 60
    fax +48 32 450 2700

    Warsaw branch

    Prymasa tysiąclecia 62
    01-424 warszawa

    phone +48 22 837 93 13
    fax +48 22 380 16 78

    Sales manager south

    MARIOLA CZERWIK
    phone +48 695 230 748

    central:
    phone +48 605 595 673

    Sales manager north

    P. O.
    DOROTA MOSAKOWSKA
    phone +48 609 189 430

    central:
    phone +48 693 550 060

    EUROPEAN CHEESE DISTRIBUTOR / DAIRY DISTRIBUTOR / CHEESE DISTRIBUTOR / EUROPEAN PRODUCTS / EUROPEAN DAIRY / DAIRY EXPORTS / ITALIAN CHEESES / FRENCH CHEESES SPANISH CHEESES / CHEESES FOR THE GASTRONOMIC INDUSTRY