Wyszukaj według kategorii
SER DORBLU (1/2 kręgu)
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 1,3 kg
Przydatność do spożycia: 37 dni
Ilość w opakowaniu: 4
Dorblu to ser o kremowej konsystencji z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni, która nadaje mu lekko pikantny smak. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego, a swoją wyjątkową formę zyskuje dzięki kulturom Penicillium roqueforti. Miękka konsystencja ułatwia wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Ser ten świetnie sprawdza się jako dominujący składnik potraw – sałatek, farszów do ravioli, wypieków, past. Podaje się go także na desce serów. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Zawiera minimum 50 % tłuszczu w suchej masie.
SER DANISH BLUE CHEESE (porcja)
SER DIPLOMAT Z CZOSNKIEM (BLOK)
SER DORBLU (blok)
SER IGOR GORGONZOLA PICCANTE (porcja)
SER IGOR GORGONZOLA DOLCE (porcja)
SER MAASDAM “FRICO” (blok)
SER Cheddar MILD RED IRISH FARMERS (plastry)
SER GORGONZOLA DOLCE (porcja)
SER DANISH BLUE CHEESE (krąg)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (tort)