Wyszukaj według kategorii
SER DORBLU (blok)
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 3 kg
Przydatność do spożycia: 45 dni
Ilość w opakowaniu: 2
Dorblu to ser o kremowej konsystencji z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni, która nadaje mu lekko pikantny smak. Powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego, a swoją wyjątkową formę zyskuje dzięki kulturom Penicillium roqueforti. Miękka konsystencja ułatwia wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Ser ten świetnie sprawdza się jako dominujący składnik potraw – sałatek, farszów do ravioli, wypieków, past. Podaje się go także na desce serów. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Zawiera minimum 50 % tłuszczu w suchej masie.
SER BLEU D’AUVERGNE (1/2 kręgu)
SER DORBLU (1/2 kręgu)
SER IGOR GORGONZOLA PICCANTE (porcja)
SER FOURME D´AMBERT (walec)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (tort)
SER DANISH BLUE CHEESE (porcja)
DOR BLU GRAND NOIR W WOSKU 2,5KG
SER CAMBOZOLA Z CZOSNKIEM (tort)
SER IGOR DOLCETTO Gorgonzola & Mascarpone
SER ROQUEFORT PAPILLON BLACK LABEL (krąg 1/2)