30/10/2023

Dyniowy quiche z serem Cambozola

Przepis na jesienne danie, czyli dyniowy quiche z serem Cambozola to rozkosz w czystej postaci. Ciasto: 200 g mąki 100 g podwójnego serka śmietankowego 100 g zimnego masła w kawałkach 1/4 łyżeczki drobnej soli morskiej Nadzienie: 150 g Cambozola, w małych kawałkach 3 jajka 3 szalotki 1 mała dynia Hokkaido […]
Czytaj więcej
29/09/2023

Najlepsze sery hiszpańskie

Hiszpania, kraj znany przede wszystkim z kulturalnego dziedzictwa i wspaniałej kuchni. Hiszpańskie tapas, wina oraz sery to prawdziwe skarby tego kraju. Lokalne smakołyki stały się światowymi bestsellerami. W tym artykule przedstawimy najsłynniejsze sery hiszpańskie, które koniecznie powinieneś poznać. Ser hiszpański Mancheg0 Jednym z najbardziej znanych hiszpańskich serów jest Manchego, produkowany […]
Czytaj więcej
28/09/2023

Praca w Dziale Konfekcji okiem Lidera zespołu

Czytaj więcej
27/07/2023

Czy warto kupować bio jogurty? Czy produkty bio są zdrowe?

Czytaj więcej
12/07/2023

Kawa mrożona z mlekiem kokosowym: przepis wegański

Kawa mrożona na bazie roślinnego mleka kokosowego to idealne orzeźwienie w letni dzień. Kawa mrożone z mlekiem kokosowym to perfekcyjne połączenie rześkości i pysznego smaku. Zobacz, jak niewiele potrzebujesz, by przygotować orzeźwiający i pobudzający napój o przyjemnym i delikatnym smaku kokosowym. Składniki Do przygotowania roślinnej kawy mrożonej z mlekiem kokosowym […]
Czytaj więcej
06/07/2023

TOP5: Najlepsze sery włoskie

Czytaj więcej
09/05/2023

Jakie rodzaje serów pleśniowych wyróżniamy?

Smak serów pleśniowych bez wątpienia należy do najciekawszych, które dane jest nam próbować! Dodatkowo każdy z serów pleśniowych charakteryzuje się inną, wyjątkową nutą. Jest wiele krajów o długiej historii wyrabiania serów pleśniowych, jednak aktualnie największymi producentami tego gatunku sera jest Francja i Włochy. Generalnie, wyróżnia się dwa rodzaje serów pleśniowych: […]
Czytaj więcej
25/04/2023

Czym jest antipasti? Poznaj popularne włoskie przystawki!

Najbardziej charakterystyczną cechą kuchni włoskiej są przystawki znane jako antipasti. Tradycyjnie podawane na początku posiłku, przystawki mogą przybierać różne formy i składać się z różnego rodzaju potraw, w zależności od regionu Włoch. Antipasti podawane są w małych porcjach, na jeden gryz! Biesiada z przyjaciółmi przy muzyce i pysznych, włoskich przystawkach […]
Czytaj więcej