13/12/2023

Francuskie sery: podróż przez regiony Francji i jej specjały

Francuskie sery są wyjątkowym elementem kultury francuzów. Na tyle ważnym, że Francuzi przykładają uwagę do czasu jedzenia sera, odpowiednich dodatków, które podkreślają jego smak, a także mają dużą wiedzę na temat serów. Francuzi podkreślają także regionalność serów, gdzie nadal praktykuje się tradycyjne metody produkcji serów. Sery francuskie – bogata tradycja […]
Czytaj więcej
13/11/2023

Jesienna sałatka z dynią i serem kozim

Jesienna sałatka z dynią i serem kozim to wyjątkowe połączenie smaków i aromatów, idealne na chłodne dni. Aby przygotować tę pyszną potrawę, potrzebujesz tylko kilku składników a fenomenalny efekt jest gwarantowany. Składniki do przygotowania sałatki z kozim serem: 400g mixu sałat 150g koziej rolady świeżej 200g dyni hokkaido 200g zielonej […]
Czytaj więcej
30/10/2023

Dyniowy quiche z serem Cambozola

Czytaj więcej
29/09/2023

Najlepsze sery hiszpańskie

Czytaj więcej
28/09/2023

Praca w Dziale Konfekcji okiem Lidera zespołu

Cykl krótkich wywiadów z pracownikami firmy Temar przybliży Ci specyfikę naszej pracy. W pierwszym z nich rozmawiamy z Danielem, Kierownikiem Działu Konfekcjonowania, jeśli chcesz zapoznać się ze szczegółami pracy w tym Dziale, to koniecznie przeczytaj naszą rozmowę. Firma Temar z roku na rok się rozwija, tym samym potrzebuje większych zasobów […]
Czytaj więcej
27/07/2023

Czy warto kupować bio jogurty? Czy produkty bio są zdrowe?

Czytaj więcej
12/07/2023

Kawa mrożona z mlekiem kokosowym: przepis wegański

Kawa mrożona na bazie roślinnego mleka kokosowego to idealne orzeźwienie w letni dzień. Kawa mrożone z mlekiem kokosowym to perfekcyjne połączenie rześkości i pysznego smaku. Zobacz, jak niewiele potrzebujesz, by przygotować orzeźwiający i pobudzający napój o przyjemnym i delikatnym smaku kokosowym. Składniki Do przygotowania roślinnej kawy mrożonej z mlekiem kokosowym […]
Czytaj więcej
06/07/2023

TOP5: Najlepsze sery włoskie

Sery włoskie zajmują wyjątkowe miejsce wśród serów na całym świecie. Absolutnie nie wyobrażamy sobie naszej kuchni bez włoskich serów, możemy wykorzystać je do makaronów, zup, farszów, sałatek, mięs, pizzy oraz deserów. Aby mieć pewność, że kupujemy oryginalny włoski ser sprawdźmy czy ma oznaczenie chronionej nazwy pochodzenia na opakowaniu lub czy […]
Czytaj więcej