25/02/2022

Ser Cambozola – historia, właściwości i zastosowanie

Cambozola posiada miękką białą skórkę, lepką kremową konsystencję miąższu. Dzięki dodaniu śmietanki do krowiego mleka, w serze dominuje łagodny delikatny smak, aczkolwiek jest on przełamywany przez szlachetną niebieską pleśń, która nadaje lekko pikantny, gorzki posmak.
Czytaj więcej
07/01/2021

Krótka historia o powstaniu sera

Wiedza o wytwarzaniu sera dotarła do krańców Europy wraz z wędrówkami ludów. W czasach rzymskich ser stał się rarytasem. Udoskonalono proces dojrzewania, dzięki czemu otrzymywano wiele nowych smaków i rodzajów sera. W najbogatszych rzymskich domach znajdowały się osobne pomieszczenia pełniące rolę dojrzewalni. Już wtedy znano smak jaki reprezentuje obecnie francuski Roquefort. Po […]
Czytaj więcej
04/01/2021

Czy wiesz, że odkrycie sera było przypadkowe?

Czytaj więcej

Zostań naszym partnerem







    WiadomośćProśba o kontakt
    Zgoda na <a href='//klarma.pl/zgoda-na-przetwarzanie-danych/' target='_blank'>przetwarzanie danych</a>
    DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
    SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera