24/06/2021

Czy warto jeść ser pleśniowy ?

Sery pleśniowe mogą być produkowane z mleka krowiego, koziego lub owczego. Podczas produkcji, ser jest ścienny za pomocą podpuszczki i poddawany procesowi dojrzewania. Okres dojrzewania jest wyjątkowo ważny dla serów pleśniowych, gdyż właśnie wtedy obecność szlachetnych pleśni wpływa na smak oraz aromat sera. Pleśń obecna na serze działa również przeciwbakteryjnie […]
Czytaj więcej
12/06/2021

Jak przechowywać ser?

Prawidłowe przechowywanie sera sprawi, że zachowa on swój smak i aromat nabyty podczas okresu dojrzewania. Każdy gatunek sera ma swoje właściwości i charakterystyki, które nadają my wyjątkowego smaku, więc po zakupie sera to od nas zależy czy ser zachowa swój smak. Jest parę zasad oraz czynników na które warto zwrócić […]
Czytaj więcej
14/05/2021

Co wchodzi w skład dobrego sera?

Czytaj więcej
12/05/2021

Jakie są gatunki serów i czym się różnią?

Czytaj więcej
16/04/2021

Promocja: Torby Klarma

Mamy dla Was super promocje! Przy zakupie 3 produktów marki Klarma dostaniecie torbę ekologiczną z logo! Promocja obowiązuje tylko na wybranych halach. Szczegółowy wykaz Hal i Sieci biorących udział w akcji torba KLARMA https://www.temar.cloud/index.php/s/Pon87tkQiGa7WjH
Czytaj więcej
29/03/2021

MARKI WŁASNE- CZ.2

Czytaj więcej
02/01/2021

Jak odpowiednio wybrać sery do deski serów?

Deska serów zawsze robi wrażenie – jako przystawka do głównego dania lub też jako samodzielna przekąska. Jak ją właściwie skomponować, by wszystkich zachwycić? Jako forma dania, deska serów może składać się z różnych komponentów – nie tylko różnych gatunków serów, ale również owoców, konfitur oraz orzechów. To znakomita przystawka, która […]
Czytaj więcej
02/01/2021

Zapotrzebowanie na produkty BEZLAKTOZOWE

Popularność produktów bezlaktozowych w ostatnich dwóch dekadach miała tendencję wzrostową, co wiąże się również z ich rosnącą dostępnością na rynku. Wiele firm, dostrzegając potencjał tej kategorii wyrobów mlecznych, już wiele lat temu zaczęło wprowadzać do swojej oferty mleka i sery pozbawione laktozy. Przewiduje się, że zapotrzebowanie na te produkty będzie […]
Czytaj więcej